"Ahol Ketten Vagy Hárman Összegyulnek Az Én Nevemben, Ott Vagyok Közöttük." (Mt 18, 20)

Hitünk Isten ajándéka. A Szentírás számos példát hoz, melyben a hívő embert, ezen belül pedig a hitet szőlőtőhöz, fényhez, sóhoz, kovászhoz hasonlítja. Ez a különös ajándék azonban gondoskodást és erőfeszítést igényel. Ezért is igyekszünk kiemelt figyelmet fordítani hitéletünkre. Ennek keretében havonta magyar nyelvű szentmisét celebrál Havas István Sch. P. a brüsszeli Magyar Katolikus Misszió lelkipásztora. Más vasárnapokon a város angol nyelvű szentmiséin vehetünk részt. Együtt és egymásért imádkozunk. Ezen programok mindegyikére szeretettel várunk minden hívő, feltöltődni vágyó embertársunkat.

Esti imák

A szemeszterek folyamàn hetente egyszer Szentírást olvasunk, általában a napi evangéliumot, melyet 5-10 perces elmélkedés után megbeszélünk. Máskor examen-t végzünk. Ha keresed az utad vagy csak szeretnél megállni kicsit a napi munka után, a legjobb helyre tévedtél.

Félévi lelkigyakorlat

„A Szent Ignác által kínált út arra irányul, hogy az ember rátaláljon a szabadságra: hogy tudjon szabadon azzá válni, akivé válnia kell; hogy szeressen és elfogadja mások szeretetét; hogy jó döntéseket hozzon; s hogy megtapasztalja a teremtés szépségét és Isten szeretetének misztériumát”
James Martin SJ

Félévente szervezünk egy-egy hosszabb lelkigyakorlatot, amit egy jezsuita atya vezet. Ezáltal reflektálunk, kapcsolódunk a kollégium jezsuita szellemiségéhez. A 2014/2015-ös tanévben Sajgó Szabolcs SJ és Mustó Péter SJ atyák voltak vendégeink.

Quartier Gallet

Évente egyszer egy egész hétvégés csapatépítőt szervezünk, melyet Quartiere Gallet-ben, a wallon jezsuita provincial Ardennekben lévő házában tartunk. A program fizikai munkát, lelki programokat (napi három ima, elmélkedés) és kirándulást, bográcsgulyást, hosszú beszélgetéseket kínál. Ez az egyik legegyedibb programunk. Ki ne hagyd!